Konferanse- et framtid for setring

Publisert:

16. mars 2023

Kategori:

Tilbake

Måtte Seterlivet og seterdrifta Leve.

Vi fra YsteLyst brenner for seterdrift og lokalmat Og vi håper så innmari at alle har lyst å bli med for at vi skal ha Norsk mat på bordet og at Norske bønder kan benytte alle russurser Norge har for å være selvforsynt her til lands.

Vi velger å tenke stort i å være småskala bønder. Vi viderefører tradisjoner i både setring og ysting!

Når jeg er på setra hvor jeg melker mine geiter og bygger opp til å kunne yste på setra under dagens mattilsynets-krav, tenker jeg ofte om at det hadde vært så utrolig godt å ha et levende setergrend, der jeg kunne snakke og samarbeide med flere budeier, ta en kaffe hos nabo budeia mens brunosten kokes…!

Og se så mye mat det finnes på fjellet! Det bare gror igjen…

En dag så kommer vi til å være avhengig av alt dette igjen. Og det koster mye tid å bygge opp igjen alt de våre medmenneskene den gangen har jobbet hardt for å bygge opp.

https://valdresmusea.no/ei-framtid-for-setra