Om oss

Gården drives av Eric og Flora Nine. Sammen med våre tre barn bor og driver vi på gården Nordre Berg i Auggedalen i Vestre Gausdal. I 2018 fikk vi våre første geiter. Siden den gang har flokken vokst, og vi har nå 45 melkegeiter.

Vår historie

Selve ysteridrømmen har levd i oss i mange, mange år. Vi har nå fått muligheten til å leve ut vår drøm. Våren 2022 har osteproduksjonen startet.

Ifra tidlig alder har Flora Nine vært fascinert over ost og ysting og har vært med i forskjellige ysterier. Hun har vært på flere ystekurs og har også drevet ysteri. 

Hennes første ost ble laget i de mektige fjellene i Aurland i Sogn og Fjordane, der hun var geitebudeie. I en frihelg padlet hun i kajakk over til Undredal for å kjøpe kulturer og løype og en osteform hos Pascale Baudonnel. 

Senere møter Eric og Flora Nine hverandre og sammen utfyller de hverandre med alle interesser og kunnskaper de har for å kunne drive gård og ysteri!

Siden 2020 bor og driver vi gården Nordre Berg i Vestre Gausdal sammen med våre 3 barn.

I tillegg har vi startet opp seterdrift på Ulsrudsetra på Gausdal Vestfjell.

Slik ble den første osten til – og det skulle ikke bli den siste!

Seterdrift

Sommeren 2022 startet vi opp seterdrift på Ulsrudsetra i Gausdal Vestfjell. Setra tilhører Ulsrud gårdsmuseum i Vestre Gausdal. Det er nesten 50 år siden det var geiter der. Geitene skal hjelpe til med viktig landskapspleie i viktige seter- og naturvernområder.

I 2022 har vi begynt å melke våre geiter på setra! Alerede første året på setra ser vi en fantastisk ryddejobb geitene gjør! I årene framover jobber vi med å få på plass brunostkoking og etterhvert ysting av hvitost på setra! Vi brenner for og videreformidler kultur og tradisjoner, slik at det ikke forsvinner. Vi vil også legge tilrette for åpne seterdager slik at alle interesserte kan komme på seterbesøk for å klappe geitene, kose seg med kaffe og lapper inne eller utenfor denne vakre setra og det er også mulig å kjøpe ost.

Følg med på sosiale medier når det blir åpne seterdager, eller bestill seterbesøk via linken under.

Økologisk

Vi driver økologisk og har blitt godkjent av Debio ifra desember 2021. Vi er opptatt av hva geitene våre spiser og hvordan dem trives, fordi det har en stor betydning for melkens kvalitet. Vi vil underveis jobbe med mer og mer kortreist kraftfôr og grovfôr og utbedre bedriften som løpende mål.

I fjøset vårt er det veldig god plass til alle dyr, de kan gå ut i luftegården stortsett hele året. Killingene går sammen med mødrene sine i minst 6 uker.