Produkter

Ystelyst håndverksysteri er et økologisk ysteri i Vestre Gausdal. Her foredler vi all melka fra geitene våre og yster forskjellige oster av fersk upasteurisert melk. I samspill med dyr og natur produserer vi et utvalg av nydelig og smakfull håndverksmat!

Hvit geitost

En halvfast geitost laget av fersk upasteurisert geitemelk på tradisjonell vis. Denne osten lager vi også med Bukkehornskløver. Disse ostene får en god naturskorpe under modninga, dannet av villmugg.

Lilleblomst

En modna kremost laget av nysila upasteurisert geitemelk. En ost som bare bør smakes! Frisk og spennende i smak. Leveres mild eller litt mer modent til de som liker det!

Kremost

En frisk ost laget av nysila upasteurisert geitemelk. Lettsaltet. naturell eller med krydder fra Aukrust Gard og Urteri. Denne osten er helt nydelig som desertost med ferske bær eller en god syltetøy! Eller klassisk med valnøtter og honning!

Kulturmelk

Kulturmelka vår er herlig frisk og mild. Den kan brukes som drikke slik den er eller blande med ferske eller frosne bær. Supert å bruke i vaffelrøre også!

Kjekjøtt

Kjekjøtt er en delikatesse som har begynt å bli svært populær – og visste du at det er et av det mest spiste kjøttet i verden? Hos oss kan du få tak i økologisk kjekjøtt på våren og høsten. Ila April tilbyr vi en ekstra delikatesse som vi kaller gourmet-kje. Dette kjøttet er fra ung kje som hovedsaklig drikker melk og dette gir et fantastisk kjøtt.

Geiteskinn

Vi selger vakre kjeskinn som er en unik gave til eksempel fødsel, dåp, bryllup. Eller til hytta, deg selv – eller noen du er  glad i!

Kjøtt fra frilandsgris

På sommeren har vi noen utegriser som koser seg på jordet og i skogen! De lever et lykkelig liv og får spist seg blant annet mett og glad på myse som er igjen etter ystinga! Vi vil gjenta suksessen fra i fjor og du kan nå forhåndsbestille en halv eller hel gris. Du kan følge med hvordan de har det i hele sommeren og dermed vet du hvor maten din kommer fra og sikrer du deg nydelig marmorert kvalitetskjøtt nok til hele familien og til jul!